Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jack problems?
#1
Hi,

Since a few days when I start up Muse it displays "Jack has detected a performance problem which has lead to MusE being disconnected" with a few hints on possible causes. Jack is still running, other applications (e.g. Ardour) are running perfectly fine, just Muse is not able to start up. 

I have this on 2.2.1 and also on 3.0.0pre1, no matter if I then click "restart" or "cancel" after a few clicks it either hangs or crashes.

Some output from the terminal (muse3 running under gdb):

Code:
[New Thread 0x7fffd50f3700 (LWP 16565)]
MusE:initJackAudio: jack_get_version() returned zeros. Setting version major to 1.
RtcTimer::setTimerFreq(): cannot set freq 1024 on /dev/rtc: Permission denied
 precise timer not available, check file permissions and allowed RTC freq (/sys/class/rtc/rtc0/max_user_freq)
AlsaTimer::initTimer(): best available ALSA timer: system timer
[New Thread 0x7fffd4413700 (LWP 16566)]


...

Code:
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-0_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-1_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-1_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-2_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-2_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-3_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-3_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-4_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-4_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-5_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-5_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating output port name jack-midi-6_out
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-6_in
MusE: MidiJackDevice::open failed creating input port name jack-midi-7_in
Connected to session bus, unique name is ":1.171"
JACK: buffersize changed 2048
MusE: JackAudioDevice::realtimePriority: JACK is not running realtime
midi thread 16556 _NOT_ running SCHED_FIFO
Audio::shutdown()
Panic! no _client!
Panic! no _client!
Panic! no _client!
Panic! no _client!
Panic! no _client!
Panic! no _client!


The Jack buffersize is correct, but Jack is for sure running in realtime.

After some clicks it crashes here:


Code:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0x00007ffff793f1ba in MusEGui::MPConfig::songChanged (this=0xcc34a70, flags=262144) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/confmport.cpp:1258
1258                                    MusEGlobal::audioDevice->deviceType() !=
(gdb)
(gdb) bgt
Undefined command: "bgt".  Try "help".
(gdb) bt
#0  0x00007ffff793f1ba in MusEGui::MPConfig::songChanged (this=0xcc34a70, flags=262144) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/confmport.cpp:1258
#1  0x00007ffff793ee05 in MusEGui::MPConfig::MPConfig (this=0xcc34a70, parent=0x8aa5e0) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/confmport.cpp:1184
#2  0x00007ffff7941855 in MusEGui::MusE::configMidiPorts (this=0x8aa5e0) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/confmport.cpp:1827
#3  0x00007ffff4a489ee in MusEGui::TList::portsPopupMenu (this=0x96c5a0, t=0xc997320, x=232, y=20, allClassPorts=false) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/arranger/tlist.cpp:1136
#4  0x00007ffff4a4c5d2 in MusEGui::TList::mousePressEvent (this=0x96c5a0, ev=0x7fffffffbe70) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/arranger/tlist.cpp:1974
#5  0x00007ffff63bec12 in QWidget::event(QEvent*) () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libQt5Widgets.so.5
#6  0x00007ffff4a4418e in MusEGui::TList::event (this=0x96c5a0, event=0x7fffffffbe70) at /home/oswald/Projects/music/muse/muse3/muse/arranger/tlist.cpp:211



I see that jackd2 has been updated (version 2:1.9.11~20160620~trusty1), but as I said all other applications are running normally, just Muse seems to have problems.

Any ideas?

lg,
Michael
Reply


Messages In This Thread
Jack problems? - by oswaldm - 07-17-2016, 04:17 PM
RE: Jack problems? - by spamatica - 07-18-2016, 08:37 AM
RE: Jack problems? - by spamatica - 07-18-2016, 08:58 AM
RE: Jack problems? - by spamatica - 07-18-2016, 10:02 AM
RE: Jack problems? - by oswaldm - 07-18-2016, 11:55 AM
RE: Jack problems? - by carlv - 07-18-2016, 10:54 PM
RE: Jack problems? - by pauln - 08-09-2016, 07:51 PM
RE: Jack problems? - by spamatica - 08-12-2016, 07:02 PM
RE: Jack problems? - by pauln - 04-08-2017, 08:01 PM
RE: Jack problems? - by oswaldm - 08-12-2016, 07:57 PM
RE: Jack problems? - by spamatica - 08-13-2016, 09:55 AM
RE: Jack problems? - by oswaldm - 08-17-2016, 06:41 PM
RE: Jack problems? - by oswaldm - 09-20-2016, 08:40 AM
RE: Jack problems? - by ap1325 - 09-23-2016, 09:49 AM
RE: Jack problems? - by Menno - 12-20-2016, 06:24 PM
RE: Jack problems? - by x5000 - 01-16-2017, 08:09 PM
RE: Jack problems? - by spamatica - 01-16-2017, 10:18 PM
RE: Jack problems? - by x5000 - 01-17-2017, 06:28 AM
RE: Jack problems? - by x5000 - 01-25-2017, 09:52 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)