Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
error starting Muse?
#1
Hi,

we are trying to connect 2 computers, one running Csound and the other running Muse. Syncing will be done with JackTransport.: Csound sends the jacktransport code and Muse on the other machine is the slave.

We have chosen Muse because there is a nice button, called "Jack" in the transport window of Muse, so it is easy to disconnect from the master (Csound) and do things independently. Later you can connect back in with this "Jack" button.

Since a few weeks i am not capable to start Muse anymore on the slave machine. On the master machine, with the same system running, Muse works. There is no error shown, it just stops and hangs:

Config File </home/menno/.config/MusE/MusE.cfg>
no locale <muse_nl_NL>/</usr/share/muse/locale>
LOCALE nl_NL
open projectfile: No such file or directory
Denormal protection enabled.
Jack: JackClient::SetupDriverSync driver sem in flush mode
Jack: JackPosixSemaphore::Connect name = jack_sem.1000_default_MusE
Jack: JackPosixSemaphore::Connect sem_getvalue 0
Jack: Clock source : system clock via clock_gettime
Jack: JackLibClient::Open name = MusE refnum = 4
Jack: jack_set_thread_init_callback ext_client 23f7be0 client 23f7be0
Jack: jack_set_graph_order_callback ext_client 23f7be0 client 23f7be0
Trying RTC timer...
fatal error: open /dev/rtc failed: Permission denied
hint: check if 'rtc' kernel module is loaded, or used by something else
Trying ALSA timer...
AlsaTimer::initTimer(): best available ALSA timer: system timer
got timer = 70
Aquired timer frequency: 1000


I have removed the dll VST and completely remove Muse, reinstall it etc. but this does not help.

My system is: AMD, LinuxMint17.2, KXStudio

What can i do to trap the error?
Reply


Messages In This Thread
error starting Muse? - by Menno - 11-15-2015, 11:15 AM
RE: error starting Muse? - by spamatica - 11-18-2015, 04:10 PM
RE: error starting Muse? - by Menno - 11-18-2015, 06:12 PM
RE: error starting Muse? - by spamatica - 11-18-2015, 06:40 PM
RE: error starting Muse? - by spamatica - 11-18-2015, 07:01 PM
RE: error starting Muse? - by Menno - 11-18-2015, 07:29 PM
RE: error starting Muse? - by spamatica - 11-18-2015, 08:42 PM
RE: error starting Muse? - by Menno - 11-19-2015, 06:59 PM
RE: error starting Muse? - by spamatica - 12-04-2015, 10:27 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)